Sausekjøtt a la sous vide

Prøvde meg med okse høyrygg i sous viden. Delte opp i passe (store) stykker, krydra med pepper, salt og en halv buljongterning og pakka inn i poser og vakumerte. Lot det stå på 58 grader i 5 timer. Kjøttet ble kjempemørt og saftig. Lett rødt i fargen. Stekte det etterpå, men syntes da at det ble litt mindre mørt… Det hadde nok vært bedre å steke på svært høy varme og steke kortere tid. Kanskje bruke olje i stedet for Melange. En kokk jeg snakket med sa at kan la panna bli så varm at den hopper på plata… Skal prøve dette neste gang. Uansett det ble velsmakende med stekte gullrøtter og løk.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s